Курага — не тільки прекрасний загальнозміцнюючий засіб. Цей сушений фрукт здатний попередити і полегшити анемію, серцеві захворювання і захворювання шлунково-кишкового тракту, а також поліпшити зір. Якщо вживати курагу в їжу постійно, то вам не загрожує закупорка судин або виникнення твердих пухлин; ваша шкіра довго залишиться молодою, а волосся - сильними.
В куразі набагато більше солей калію, ніж солей натрію — цим і пояснюються її прекрасні дієтичні властивості. Магнію в ній стільки, що багато фахівців рекомендують курагу для лікування гіпертонії — поширеного в наш час захворювання.
Багато в куразі вітаміну А, який відповідає за нормальну роботу багатьох систем нашого організму. Також вона має м'який сечогінну дію, особливо її густий настій або відвар, який часто призначається при захворюваннях нирок і серцево-судинних проблемах.
Корисна курага і для тих, хто страждає на цукровий діабет, захворюваннями щитовидної залози і гіповітамінозом. Курага також входить до складу багатьох гомеопатичних препаратів, і ці натуральні препарати допомагають значно знизити необхідність прийому синтетичних ліків при різних хронічних захворюваннях.
Джерело: inmoment