Несподівано: молоко виявилось корисним для серця

Несподівано: молоко виявилось корисним для серця

17 вересня 2018

Фахівці з Гонконзького університету (КНР) і Сіднейського університету (Австралія) прийшли до висновку, що регулярне споживання молочних продуктів сприяє зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань і смертності.

Як показало дослідження, люди, які споживали понад 3,2 порцій молочних продуктів в день мали нижчі показники загальної смертності (3,4% проти 5,6%), смертності від серцево-судинних захворювань (2,5% проти 4%), серцево-судинних захворювань (3,5% проти 4,9%) та інсульту (1,2% проти 2,9%).

Більш високе споживання молока і йогурту (понад однієї порції в день) було пов'язано з більш низькими показниками смертності та серцево-судинних захворювань. Споживання масла і сиру в цьому сенсі не давало помітних переваг, оскільки, як правило, їх з'їдається набагато менше, ніж йогурту і молока.

Джерело: ВС

 

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь