kartoshka-fri-v-multivarke.jpg

Вчені довели: картопля фрі корисніше, ніж варена!

30 сiчня 2017

Вчені з Гранадского університету (Іспанія) провели експеримент, щоб з'ясувати, як різні способи приготування овочів впливають на зміст в них поліфенолів - потужних антиоксидантів, які знижують ризик онкологічних захворювань. У ході експерименту картоплю, цибулю, баклажани, артишоки та перець варили, й обсмажували на оливковій олії, а потім порівнювали, в яких овочах збереглося найбільше корисних речовин




Результати здивували: виявилось, що найбільше антиоксидантів зберігається в овочах, обсмажених на оливковій олії без додавання води.  При варінні поліфеноли та інші речовини з овочів переходять в бульйон, а при смаженні на оливковій олії вони не тільки зберігаються, а й з'єднуються з тими, які містить саме масло.

Тому можна зробити висновок про те, що вживати відварну картоплю не так вже й корисно, адже вона втратчає велику частину корисних речовин при варінні. У той час як картопля фрі, приготована на якісній оливковій олії, порадує вас своїм яскравим смаком і принесе користь здоров'ю. Головне - знати у всьому міру!

Фото:google.com